saxarna i mitt liv

De saxar som jag använt ett tag är dessa.


Alla tre är av märket Jaguar. Den minsta köpte jag först, sedan växte valpen och jag fick köpa mellansaxen, sen växte han lite till och då fick jag köpa den längsta =)

Den minsta är en Jaguar Pre style ergo 5"
Mellansaxen en Jaguar Satin 6,5"
Och den längsta en Jaguar Satin 8,5"

Saxarna kostar från den minsta på 300 kronor och till den största på 900 kronor. Jag tycker att de är väldigt prisvärda saxar som klipper fint och ger ett bra resultat. Med tanke på att det finns saxar som kostar flera tusen kronor så är dessa ett bra alternativ ifall man inte vill köpa så dyra saxar.


Trimväska

Innan jag fick den fina och proffesionella trimväska som jag har nu så gjorde jag en egen väldigt fin och betydligt mycket billigare. På Överskottsbolagret (Ö&B) har de fiskarlåder för under 100lappen och dekalerna har jag köpt på Satchmos i lund, finns även som nätbutik HÄR.

Praktiskt, billigt och väldigt fint. Fast att min andra (ska visa den och dess innehåll en annan gång) är superfin så tycker jag om denna mest för att den var så enkel.




Sixten blir fin

I lördags hjälpte jag Lena (min sambos mamma) i hennes trim. Vi hjälptes åt att fixa till en av världens goaste storpudlar vid namn Sixten. Han är så snäll och foglig och blir alltid så fin efteråt=)

  
  



Först ska tassar, nos, svansrot och magen rakas, sedan blev det bad föning och klippning.
Visst blev han fin, vi gjorde ett bra jobb=)


Rulla runt

Att lära sin hund rulla runt är både imponerande och roligt. Det sättet som jag lärt Qing att rulla runt på bygger mycket på att man kan ta på sin hund, hantera sin hund, självklart på ett mjukt och fint sätt.

Jag har en matta under eftersom jag tränar in det inomhus på halt golv, med en matta under blir det även mjukare för hunden att rulla runt.

Till en början med lägger jag hunden, jag har en godbit i handen sedan lägger jag min hand på hans sida och hjälper honom att rulla över på sidan. Precis när han börjar rulla över på sidan så säger man bra och ger hunden godbiten. Detta kan man göra några gånger om man märker att hunden inte riktigt känner sig bekväm med det. Det kan vara något som stärker relationen mellan matte/husse och hund när man arbetar med hunden att tycka något otäckt är okej med din hjälp.

   

När hunden ligger på sidan så låter man hunden med sitt huvud följa godisbiten som man kör över huvudet samtidigt som man hjälper hunden att komma runt med kroppen, och vips så har hunden rullat runt, massor med beröm och godis. Svårt att beskriva men jag hoppas mina bilder är till större hjälp.

 









På bilderna kan man se att Qing följer godiset med huvudet och sedan hjälper jag honom lite och sedan rullar han runt med kroppen för at få godisbiten

Sedan fortsätter man att med godis och händer hjälpa hunden runt, man minskar ner kraften med händerna så att hunden själv får skaffa sig en strategi för att rulla runt med kroppen. Tänk på att pausa hunden i mellan åt, så den får bearbeta eller helt enkelt pausa. Sedan får man välja vilket kommandoord man vill använda, jag började med rulla runt, men märkte sedan att det var för likt kommandoordet snurra, så då byte jag till rull rull.

Detta är ett trix som Qing kunnat i några år men jag håller minsann på att lära honom ett nytt trick som inte var så lätt som jag trodde. Det blir hårdträning så att jag snart kan skriva om det här i bloggen.

Om det är någon av mina läsare som testar på att lära sina hundar några av de tricken som jag skrivit om eller kan några andra spännande trick så maila dem till mig så jag kan publicera dem här i bloggen och andra kan ta del av dem. 


He's a mystery wrapped in a Twinkie...

Jösses med snö som lagt sig på marken. Qing hoppar runder som en kanin eftersom 20 centimeter snö på sina ställen är mycket för en i och för sig förstor dvärgpudel. Imorgon ska det vara träning på klubben men jag tror jag skippar utomhusträning. Och istället bjuder jag på ett nytt trick, ska bara luska ut ett nytt trick som Qing inte kan.

Imorgon blir det kontorsjobb för Qing för jag jobbar lite längre än vanligt och han vägrar kissa i mammas och pappas trädgård. Det är tur att man har trådar att dra i när mamma inte kan gå på grund av sin brutna fot.

Annars är det bra med den lille svarta, han är så fin och jag blir så glad när jag ser honom. Det är väl så det ska kännas? Vad vore livet utan hunden, min hund som tagit mig till en annan värld med hundmänniskor, lydnadsträning och massor med ny kunksap. Jag älskar det!


En sommarbild på mig och Qing, jag blåser bubblor och Qing är ivrig att frånga dem


Min apporterande skönhet


BIR


Sötast


Lite bilder på det bästa jag vet, ifall ni har en fin bild ppå er hund får ni gärna maila den till mig så ska jag göra ett kollage av bilderna för att vi tycker ju om våra hundar så mycket=)

[email protected]



Hus till hunden

Ett hus till hunden i trädgården kanske? Ser ut som hamsterhus men de är till hundar. Kommer HÄRIFRÅN






Ortopedisk säng

En säng som ger hundar stöd och som följer kroppen på hunden precis som en tempurmadrass för oss människor. Hittade den HÄR


Hunden på bilden verkar trivas


storegård hundpark

Nordens första och största hundgård

Denna hundgård ligger i Fjelie vid Löddeköpinge i Skåne. Vi var där och hälsade på en regnig höstdag. Men regn stoppar verken mig eller Qing.


rallylydnad!


miljöbana med olika underlag och utmaningar








kontakfreaket qing
agility








bästa bilden=)


Visst är det så!

Det är du och jag mot världen




Skidåking

Idag åkte vi till Maxs pappa med familj som bor på landet, Qings paradis på jorden!


Qing testade på fot fast att det var långa skidor ivägen


Lite hinder på vägen


Först nerför backen vinner

Nu har Qing däckat efter två långa runder i skogen varav en blev skidåknings runda för flocken.


Inspiration

Ibland tryter inspirationen, man vill så mycket men man har inte lust. För att jag ska fylla på med energi så har jag små påminnare lite här och där. När jag ser dem så vet jag vad de betyder och jag bli påmind hur jag egentligen vill känna och tycka när allt känns kass.


I sovrummet sitter dessa ord, som man vaknar upp till varje morgon.


Upptejpad på min garderobsdörr på insidan.


Som jag fått av mina vänner, med texter som ger en lycka


Ni har känslan
Ni har viljan
Ni har förmågan

Sikta mot stjärnorna


skaffa inspiration

Idag kände jag mig inte riktigt på humör, efter en hel dag på jobb igår kände jag för att vara hemma och ta det lungt. Inte stressa till gymmet och sedan till brukshundklubben. Plus att jag kände mig lite irriterad. När jag la tillsammans allt så beslutade jag mig för att träna med Qing under de förhållandena inte skulle varit bra. Jag kanske skulle varit irriterade på Qing på appelplanen vilket inte är okej, inte utanför heller för den delen. Så jag gick till gymmet och körde ett hårt styrketräningspass och hunden fick en lång promenad istället.
Självklart älskar jag att träna med min hund på brukshundklubben men man måste känna efter om man är upplagd för träning, om man har planerat en bra träning annars blir det inte bra och man kanske har gjort mer skada än nytta.


 Vi dessa tillfällen när inspiration, tid och sömn fattas tittar jag på bilder som ger motivationen tillbaka. Denna bild ser jag varje dag på mitt jobb och det påminner mig och känslan, lyckan och samarbetet som infann sig denna dag. Lydnadsklass 1 vinnare med 183 poäng (noll på apportering).

 VI KAN, VI ÄR BÄST!


Hundsoffor

Jag gillar hundsängar och bäddar jättemycket och det finns ju en del snygga, coola och mysiga. Dessa hittade jag HÄR





Visst är de skitsnygga!


Topiary

Tänk vad coolt att ha sin hundras i trädgården. HÄR kan man köpa en hjälpande hand




Airdale terrier


För mycket hundkläder

Har du för mycket hundkläder? Då kanske en sådan här garderob passar dig och din hund=) Du hittar det HÄR


Den lilla bädden undertill är gjord för hunden 


En välklädd man

Efter alldeles för lång dag på jobbet och Qings vila i mammas sjuksäng så kände jag att en powerwalk var det enda rätta. Inget Qing emot men för att få ur honom alla energi som han samlat på sig bredvid mamma så fick klövjeväskan sättas på. Inget Qing emot.






Den sista bilden känns lite som en sådan blid man tar på sitt barn första skoldagen med stickad polo och ryggsäck=)


With a Little Faith

Denna hund föddes på julafton år 2002. 
Hon föddes  med bara 2 ben.
Hon kunde naturligtvis inte gå när honföddes. Hans mor ville inte ha Henne.
hennes första ägare trodde inte att hon skulle överleva och han tänkte avliva honom.
Men så träffade hon sin nuvarande ägare, Jude Stringfellow, hon ville ta hand om henne.  
Hon blev fast besluten att lära och ta hand om denna lilla hund och få den att gå själv...
Hon gav henne namnet "Faith".

I början satte hon Faith på en surfbräda och lät hennekänna rörelsen.
Senare använde hon jordnötssmör på en sked som lockbete och belöning för att få henne att stå upp och hoppa runt. Även den andra hunden hemma uppmuntrade honom att gå.
Otroligt, och efter 6 månader, som ett mirakel, hade Faith lärt sig att balansera på bakbenen och hoppa och gå framåt. Efter vidareutbildning i snön, kunde hon gå nu som en människa.

Faith älskar att gå runt nu.
Oavsett var hon går, lockar hon folk till sig.
Hon är snabbt på att bli berömd på den internationella scenen och har förekommit i olika tidningar och på TV.
Det finns nu en bok med titeln "With a Little Faith" som publicerats om henne.
Hon har även att visats i någon av Harry Potter-filmerna.

hennes ägare Jude Stringfellow har gett upp sin lärartjäns och planerar att ta henne runt världen för att predika att:
 "även utan en perfekt kropp, kan man ha en perfekt själ".










I livet finns det alltid oönskade saker, så för att må bättre behöver du bara se på livet från ett annat håll.
Jag hoppas att detta meddelande kommer att medföra ett nytänkande för alla och att alla kommer att uppskatta och vara tacksam för varje vacker dag.
Tron är det ständiga beviset på styrkan och undran om livet. Det behöver inte vara tron på Gud utan tron på att man skapar sin egen lycka.



Hopp om framtiden

Här ska ni få se ett klipp som kan ge inspiration. Man kanske inte lever för alltid men man kan iallfall tävla lydnad när man är 97 år och ens hund nästan 13 år. Kan denna farbror så kan jag=)

 


Tisdag

Idag är det tisdag och fast att jag fick hoppa in i morse och jobba över så har jag hämtat mig från helgen (lö-sön) i Frostavallen. Det tar på en när de dagar man annars är ledig ska sitt och bli matad med information. Fast det var väldigt trevligt.



Min vy från sängen som var oerhört god att sova i och kuden var precis het perfekt lagom mjuk.

Nu ska fleeceoverallen på hunden sen ska vi gå en runda tillsammans i snön.


Cykla med hund

Ibland vill man ju cykla längre sträckor och de allra minsta hundara orkar kanke inte springa hela sträckan. Då kan en sådan här sitta fint och man hittar den HÄR


saknar

sitter på mitt hotellrum på frostavallen efter en fullspäckad dag, med en del information men mest mat och kaffe. Eftersom denna kurs egentligen var tillägnad hundungdom så har de som policy att ingen alkohol får vara med på dessa internatkurser. Men jag och en annan deltagare kände att vi ville minsann dela en flaska vin och snacka en massa skit. Och vilken fövåning när de sålde vin i recpetionen, så vi smugglade upp två flasker vin på mitt rum och här har vi nu suttit i några timmar och pratat hundar, barn och lite allt annat=)

Nu blir det minsann sängen för imorgon väntar ännu en dag i skolbänken. Men det känns konstigt att sova ensam, ingen hund som "brer" sig och ingen sambo som pussar och kliar mig på ryggen. En natt och man saknar dem, det är mycket kärlek (eller några glas vin) =)




Skvallerträning

Men vad är skvallerträning?
Det är precis som det låter. Hunden skvallrar genom att komma och be om godis eller annan belöning när något som till exempel Qing tycker är jobbigt eller något som han gärna vill jaga.

Men hur får man hunden att göra detta?
Detta är tidskrävande och ibland känns det som att man belönar hunden när det gjort ett utfall mot en annan hund eller när den jagat något den inte ska jaga. Men tålamod tålamod, en dag ser hunden sin ärkefiende och slår ett öga direkt upp på dig och då får den massor med belöning och beröm.

Tillvägagångssätt:
Man måste alltid ha med sig godis på promenaden, även om man bara ska ta ut hunden på en snabb kissrunda. Varje runda! Att föredra godis just nu i början på träningen är för att godis har en lugnade effekt på hunden för att den måste tugga. Plus att man kan ha en hel näve full med godis och proppa in i hunden. För det är just det man göra i början. Jag kommer att ta exemplet att gå förbi andra hundar. Jag har själv haft problemet och jag möter dagligen på hundar som inte känner sig trygga nog att gå förbi andra hundar utan att göra utfall stora som små.

 Godiset i fickan och du är redo för en runda och lära din hund skvallra. När man ser en hund och märker att ens egen hund blivit spänd (gärna innan) stoppar man ner handen i fickan och tar en hel näve godis och börjar mata hunden hela tiden hela vägen förbi hunden. Om ens egen hund blir arg och gör utfall får man så klart försöka hålla i hunden men om det är möjligt stoppa godis i munnen även om hunden inte äter det. Man fortsätter tills man gått förbi hunden. Detta låter väldigt märkligt, det förstår jag helt, det känns som man belönar det dåliga beteendet. Men det är så man börjar, det har jag gjort och alla jag hjälpt med detta och samtliga är nöjda med resultatet som följer. Så ge inte upp här.


Fortsätt så här vid varje runda, börja ge hunden godis innan din hund börjar bli spänd. Anledningen till att man ska fylla näven med godis och hålla handen framför hundens mun och mata in är för att det tar för lång tid att efter varje godisbit stoppa handen i fickan och ta upp en ny. Fortsätt med detta och ge inte upp för någon dag kommer hunden att tänka på godis när den ser en annan hund. Minnesbilden vi vill skapa är att när hunden ser en hund så vill hunden ha en godis. Därför heter det skvallra, för hunden skvallrar till dig genom att be om godis när den ser en annan hund.

Detta kan man träna med nästan vad som helst, jag har tränat det i skogen på joggare, promenerare, barn, fåglar och kaniner. Detta gör att han skvallrar om allt i skogen, kommer springande till mig vid minsta ljud och det minsta han ser som rör sig. Vilket är väldigt uppskattad. När hunden vet hur det funkar behöver den inte matas med godis hela tiden utan endast när hunden ber om det genom att titta på dig och då skulle man kunna använda boll eller annan belöning. Ibland kanske man behöver gå tillbaka ett steg och mata hunden med godis när man märker att hunden stöter på något som är extra jobbigt.

Har du tränat skvallerträning med din hund? Vilken metod har du använt och hur gick det?


Pluggeri pluggera


Läste på lite om hunden och lagen innan idag, för imorgon åker jag på en kursledarutbildning på FROSTAVALLEN
I bakgrunden kan man se min almanacka som jag gjort på PERSONLIG ALMANACKA
Väldigt praktisk och man får välja mycket själv hur den ska se ut.

  

Qing låg skönt och slappade


Qing

En hård men osäker hund, så har jag fått Qing beskriven av duktiga och erkända hundmänniskor. En hård hund? En hund som inte sätter minnesbilder så lätt. Qing tycker att människor är läskiga och försöker då visa sig stor och tuff för att andra inte ska ge sig på honom. Fast att någon aldrig gjort honom illa så lär han sig aldrig att människor inte vill honom något ont. Qing springer fram till människor och skäller samtidigt som han viftar på svansen, men han vågar aldrig sig fram utan skäller och skäller. Han sätter aldrig minnesbilden att människor inte vill göra honom illa. Likadant gör han mot allt som han tycker är läskigt. Nu ska jag inte förstora upp detta för på senare tid har detta blivit betydligt bättre, men tänk så mycket hot han känner att han haft i sin närhet innan jag påbörjade skvallerträningen. Att Qing är osäker på sig själv och andra är inte svårt att se men om man hjälper honom på vägen och alltid behåller lugnet så kan man ta sig igenom det mesta.


Qing har dock inga problem att sätta minnesbilder när det gäller belöningsträning, att arbeta för att få bollen kastad eller en frolic är det bästa Qing vet. Det är därför skvallerträning funkar utmärkt på Qing.

Det är just därför momenten inom lydnad går som en dans men att störningen på planen (domaren, protokollföraren,poängvisaren och tävlingsledaren) är svårta att hantera för Qing. Publiken utanför är inte ett lika stort problem, knappt något.


En svår situation för Qing. Qing tittar mot publiken bestående av mina och Camillas (den andra tjejen på bilden) tävlingslydnadskursare. Har visar vi upp lydnadsklass 1, Qing känner sig trygg, han känner Camilla och publiken har han träffat många gånger. Därför ledde detta till:


Han återupptar kontakten med mig efter han gjort en koll om något läskigt fanns på planen. Inget hittades.
Om han hade hittat något hotfullt skulle han kunna springa dit och skälla för att hålla hotet på avstånd. Med skvallerträning kommer han göra samma koll men om han hittar något läskigt så kommer han direkt återuppta kontakten för att skvallra och inte springa dit.

Men vad är skvallerträning? Titta in imorgon så kommer en beskrivning och tillvägagångssätt.


Qing jobbar på kontor

Som jag berättat så följer ibland Qing med Maxs (min sambo) mamma på hennes kontor. Qing är en lite osäker hund som gärna vill vara nära när det känns lite jobbigt. Sen tror jag dock att han tänjer på gränserna lite när han vet att Lena är en snäll människa som går med på det mesta=)


Qing jobbar på kontor


Hundskor

Hittade lite fler hundskor HÄR





Jag tänker alltid på Göta kanal när jag ser hundskor, pudlen som inte ska repa båten. Och på denna sida står det exakt det att man kan ha skor för att inte repa båtdäcket och för att hunden inte ska halka samt att skydda andra känsliga golv mot klorna.

Vad tycker du om hundskor?


I år

I år är det dags för oss att fixa ett första pris i lydnadsklass 2. En gång var vi nära på 158 poäng, man måste ha 160 för att få ett första pris. Men helt ärligt kan jag säga att jag vill inte få ett första pris på gränsen, jag vill ha stora marginaler för att veta att grunderna sitter och självklart för självförtroendet. I år är det vårt år på lydnadsplanen. Träning som står på schemat är skvallerträning på lydnadsplanen. Låter det intressant? Imorgon är det dags för brukshundklubben för första gången i år och då ska jag ta lite bilder och sedan göra en liten beskrivning av just det jag tränar med Qing och vad jag vill uppnå.


Qing ligger som ett sträck i luften på inkallningen


Vittringsapport i lydnadsklass 3, man måste ligga steget förre i träningen

Som man kan se på bilderna så är inte momenten ett problem för MR Qing utan han är en extremt störningskänslig hund och väldigt osäker på sin omgivning. Men det är inte omöjligt att träna bort, men det kommer krävas mycket träning vilket jag ser framemot


Mitt svar

Om du frågar mig så är Qing den finaste hunden i världen. Det är väl så alla hundägare ska tycka?





Därför valde jag att tatuera in det kinesiska tecknet för kung (Wang) på min handled. Baraför att jag alltid vill ha honom med mig. Han som visade mig en helt annan värld.


Lycka!



Bröllopstankar?

Går du i bröllopstankar och vill involvera din vovve? Kanske detta passar från LE CHEIN




obsession

Maybe!


Ännu ett armband


Borstad hund

Istället för att spela in en film så behövde hunden borstas igenom. Fast att jag har ett helt trim till mitt förfogande med alla bekvämligheter så valde jag att sitta på golvet och borsta igenom min hund.


Han gillar det nog=) små hårtussar överallt=)


Poodlebag

Det finns ett märke som heter just poodlebag och man kan hitta deras kollektion HÄR.Det kommer från tyskland och kan vara rätt dyra. Jag fick en väska därifrån av min mamma och pappa i julklapp. Min heter poodlebag saturday



 


Hundtunga

En rolig leksak som säkert kommer locka många till skratt=) Kommer HÄRIFRÅN


Gott och blandat

Lite saker från fyrbent.se


Cykelkorg med galler till de små hundarna         
   
Ett eget tält till hunden, bra att ha med på stranden, tävlingen eller utställningen


Trappa för de äldre hundarna


Overall, finns även hundskor på denna sida


Återigen en häftig säng=)


Lär din hund att städa

Min hund och säkert andras hundar drar fram sin inomhus leksaker, men de städar inte efter sig. Så när man smyger upp på morgonen för att inte väcka mannen och hunden så trampar man på en pipleksak så man själv håller på att dö av rädsla och man har väckt mannen och speciellt hunden som kommer farande som en pil och tar leksaken.
Så städa är tricket idag:

Om man har en hund som redan kan apportering så har man en liten fördel men har man inte det så kommer detta att gå galant ändå



Lägg ut hundens leksaker på golvet samt korgen eller hinken som leksakerna ligger i. Sätt dig på golvet intill korgen och locka hunden intill dig. Sätt hunden så han/hon har huvudet över korgen.

 

Ta fram en leksak och håll den framför hunden, locka hunden att ta den i munnen, tryck inte in den i munnen hunden måste ta den av egen vilja. Om hunden tappar intresse kan man leka lite med leksaken men inte så hunden tar den. När hunden visar intresse så tar man upp den och håller den över krogen och om hunden öppnar munnen och tar den säger man bra och visar godisbiten. Hunden öppnar då munnen och i korgen trillar leksaken. Man får ta det lungt, ett helt nytt trick är svårt att lära sig och tänk på att inte gå för snabbt fram. Gör om detta några gånger och pausa. Hela tricket kanske man inte kan lära in på samma dag om man inte har en hund med extremt driv.





Efter lite träning förstår hunden vad det handlar om, håll en leksak i munnen och släpp = Godis

Nästa steg blir att ta upp en leksak från golvet och sedan lägga den i korgen:

Ta upp leksaken och lägg den bredvid korgen, för att fånga hundens intresse på leksaken så lyft upp leksaken en liten bit och kasta ner den. Så fort hunden visar intresse för leksaken genom att putta på den eller ta den i munnen så ge muntligt beröm.



Om hunden har tagit leksaken men släpper den direkt så upphör den muntliga belöningen. Rör lite på saken och lek med den och till sist kommer hunden ta leksaken i munnen vänta då med att belöna förrän hunden förstår att den ska i korgen för då kommer godis. Om man känner att det blivit lite för svårt kan man ta ett steg tillbaka och sätta hunden med huvudet ovanför korgen igen och ge leksaken vid munnen och som vanligt ge godis när hunden tagit leksaken i munnen och sedan släppt i den i korgen.

När hunden för första gången lyfter upp leksaken från golvet och släpper den i korgen är du beredd att säga bra så fort hunden öppnar käkarna och släpper leksaken i korgen. När hunden kan detta så kan du ändra ordet bra till just kommandoordet städa. I små steg ökar du avståndet mellan korg och leksak.





Träna ett par minuter åt gången och om man märker att hunden inte riktigtt förstår efter att man haft en längre paus så börjar man om från början Man vill ju att hunden ska komma ihåg att släppa leksaken i korgen ger godis.

Så träna på. Om jag får till det ska jag lägga in en film imorgon hur det går för Qing när han städar

Lycka till!!!


Superdog

Qing är superdog idag och tittar efter sin pappa som är på jobbet. Han tittar ut genom fönstert lite då och då för någongång måste han ju komma hem.
 



Igår hade Qing och hans pappa en myskväll medan jag var på stan med några kompisar


Att välja glädje

Måste bara skriva ner några rader från boken som alla männsikor borde läsa. Alla människor har ett val i livet, att välja glädje:

Att välja lycka är inte att förneka besvärliga känslor. Det är att välja att inte stanna kvar där.


Hemligeheten



Glöm aldrig det!

Coolaste sängen

Är detta den coolaste sängen elle vad, Tror många hundar hade gillat den med tanke på att de kommer upp en liten bit och har en skyddad rygg.


Kommer ifrån samma ställe som titt ut grejen


Morgonrunda

En morgonrunda i välaskog.






Det var härligt. Snart blir det dags för mig att träna med Qing på det nya tricket så vi kan visa upp det imorgon=)


Titta ut

Hundar är nyfikna och vill kolla på saker, gärna grannarna om man ha trädgård eller så vill de spana på gatan utanför. Men ibland har man höga staket vilket gör att hunden inte kan titta ut då kan detta vara ett tips:


Jag hittade den HÄR
Visst är den cool, kostar runt 200kronor med eftersom man köper från ett företag i florida så kan jag tänka mig att frakten är minst lika mycket.


Fill 'N' Freeze

Ett ben som man fyller med något, till exempel buljong eller vatten. Sedan lägger man det i frysen och när det fryst tar man ut det till hunde och så får hunden jobba för att få ut vätskan genom små hål. För utomhus bruk=) Kan ju vara bra på sommaren när hunden är varm att leka med ett ben med kallt vatten som smakar lite kött. Jag hittade det HÄR 


tjollahopp

Nu börjar vi bli riktigt trötta här hemma,men en ledig dag mitt i veckan var helt underbart. Några timmars arbete imorgon sen är man ledig igen. Skönt. Imorgon ska jag köra inom min mamma och pappa och lämna Qing för mamma är ledig imorgon och då slipper han vara ensam hemma. Idag jobbade han på kontor hos Maxs (min sambo)mamma. Bilder på vad han har för dig där kommer upp lite senare=)


Tänkte skriva om ett nytt trick i helgen så titta in snart igen. Det är något som Qing inte kan idag och som är väldigt uppskattat=)


-grader

Idag är det riktigt kallt här ner i skåne närmare bestämt helsingborg och som jag skrev innan så får man hjälpa vovvarna att hålla varmen. Här kommer en skidress för mindre vovvar. Skidressen är fodrad med fleece och man kan hitta den HÄR samt storleke och hur man mäter för att få rätt storlek till sin hund:


Att välja glädje

Denna bok damp ner i min brevlåda idag:


Beställde den på BOKUS, endast 44 kronor och ifall man kunde hålla sig några dagar längre så blev frakten gratis. GREAT=)


parfymerade bajspåsar

och rosa dessutom=)

Det ska vara fint att plocka upp bajs

Pooch Pick Up


Nu när det örjar bli kallt




Nu när det bärjar bli kallt får man hjälpa vovvarna att hålla varmen. Dessa kläder hittade jag HÄR


Sovsäck till hund

Jag har tänkt länge at de borde tillverka en sovsäck som passar hundar med tanke på att man vill campa med sin hund. Och HÄR hittade jag en:


Dagens promenad

Morgonrundan blev hela 2,5timmar. Blir lätt så när man har en pudelkille som gärna busar i snön och vädret var helt underbart och människorna jag stötte på med. Idag har jag fått så många fina komplimanger att det känns konstigt. Men så är det väl, är man lycklig, glad och trevlig så kommer man stötta på sådana människor. Jag och Qing promenerade till hundhängnet i Pålsjöskog och påvägen fick jag höra att Qings fleeceoverall var det bästa de sett på länge och att jag hade en duktig hund att jag hade pli på honom och att han var lyhörd, och detta var inte av en person utan av flera stycken. Jag tog det åt mig och såg om möjligt stoltare ut=)

 


Flying poodle

 
Hundhängnet i pålsjöskog


I hägnet hittade Qing en vän i blandras tiken kajsa. De hade det kul en stund.


Le och var glad, tänk vad ett leende kan göra=)


Hundskålar

Fina hundskålar från poshdogs

 
De är gjorda i PU läder och jag tycker de är riktigt läckra


Fleeceoverallen

Denna fleeceoverall har jag själv sytt till Qing och efter vår runda i skogen var han varm och torr under.






Kallt om tassarna

Läste bland mina kommentarer att en vovve tyckte det var kallt om tassarna nu när det är en massa snö med hur många minusgrader som helst. Jag hittade detta:  HÄR


Kan ju vara bra för hundar som fryser jättemycket om tassarna. Sen om det är bekvämt är ju en annan sak, men man kan väl lära sin hund vad som helst. Kanske hunden uppskattar dem när hunden kan vara ute och leka fast att det är jättekallt. (om de nu kan göra den kopplingen=) )


Jag pryder mig själv

Jag är helt besatt av kungakronor av den enkla anledningen att min hunder heter Qing (kung). Och när man tittar runt i olika affärer allt från inredning till klädesaffärer så finns det massor med kungakronor. För några dagar sedan köpte jag detta armband och det har suttit runt min handled sen dess=)


Pearls for girls


Markeringsskydd

Ibland händer det och ofta för en del att när de ska hälsa på någon med hund att ens egen hund gärna ska markera (kissar en skvätt) i deras hem. Detta är inte bara pinsamt utan väldigt ofräscht, ens hund är ju rumsren men gör detta för att markera speciellt om det är en annan hane som man hälsar på eller ifall tiken man hälsar på löper.

Qing har gjort detta några gånger och då är det inte en smygkiss utan upp med benet som om det vore ett träd. Såg igår att det finns en lösning på det ifall det är ett återkommande problem. nämligen ett markeringsskydd för hanar.


Man kan hitta dem HÄR

Det står att man kan använda de på små hanhundar, menar de valpar då? Jag tycker inte att man ska hindra en valp från att kissa, att göra sin valp rumsren är ens eget ansvar. Men vuxna hundar som markerar kan ju detta vara en ideé. Självklart ska hunden vara ordentligt rastad innan man går hem till någon som man vet att sådana olycker kan hända. Men vi som har hanar vet att den blåsan fylls magiskt upp efter att de tömt den ute=)


We want the Kramer


Jag och Qing säger godnatt med denna bild, han är så söt med sin lilla totte, nu är det dags för pälsen att växa ut. Han har haft sommarfrillan lite väl länge. Imorgon är jag ledig och vad jag och Qing hittar på får ni se då.

Kram


Lär hunden att hoppa igenom dina armar

 Börja med att hitta en plats utan störning, störning vid inlärning av något nytt är bara tasigt mot hunden. Visa hunden att du har en godbit som hunden gillar väldigt mycket. Sätt hunden och ge hunden en godbit, det fångar hundens intresse. En hund som är van vid att lära sig nya saker kommer att förstå att något som slutar med belöning är på gång. Sätt dig bredvid hunden och gör en ring med dina armar framför hunden. Din ”armring” ska nudda golvet så att hunden inte behöver hoppa igenom ringen utan gå. Lägg en godisbit framför armringen på andra sidan hunden. Säg varsågod eller hopp vilket ord man vill ha och låt hunden gå igenom. Ifall hunden väljer att gå runt armringen för att komma till godiset sätter du hunden närmare dig. 



Gör detta några gånger till hunden har ett driv att gå igenom dina armar. Sedan höjer man armringen lite och säger det ordet man vill ha för att hunden ska hoppa igenom. I början har man godis som hunden ser för att locka igenom hunden.



Man höjer och höjer armringen. Ett misstag som är vanligt att man gör är att man höjer för mycket vilket kan göra att hunden väljer att gå under armringen. För att man inte ska behöva lägga godis framför armringen var enda gång man ska göra trixet får man succesivt träna bort det genom att man låtsas att man lägger godiset på golvet och när hunden hoppat igenom armringen och letar efter godiset så tar man fram en godbit från fickan och ger hunden. De flesta hundarna brukar vända sig frågande när godbiten inte ligger på golvet. Sedan räcker det att man gör en lite rörelse som om man skulle lägga godis och sedan kommer hunden förstå att om man hoppar igenom får man en godbit från husse eller matte.



Sedan kan man ju lära hunden att hoppa genom benen, men ta det lungt att lära sig nya saker är inte alltid lika lätt som vi tror. Ibland behöver hunden en paus för att bearbeta och bara för att pausa.

Lycka till!!!

 


För den lille

Lyxa till det lite extra för den lilla hunden



Sängen kan ni hitta HÄR och passa på nu, det är REA


Hundar på tapeten

Om man älskar hundar lite väl mycket och känner att man kan slösa mer än 1200 kronor på en rulle (10meter) tapet så kanske dessa tapeter passar just dig. Jag tycker de är grymt snygga och skulle lätt kunna ha en fondvägg i denna tapet, då behövs det inte så många rullar. Tapteten heter passande nog Best in show. Hundarna är gjorda i materialet Flock och ger en sammetsyta och skapar en relief så man kan känna sig fram till vilka raser det är.



 
Finns i två andra färger som ni ser och ni hittar tapeten HÄR


I enjoy understanding...

Jenny Krantz 25år. Skaffade min första hund (Qing) den 22 September 2005. Då bestämde vi oss 11 dagar innan att vi skulle ha hund. Tyckte mest pudlar var söta och tänkte ställa ut honom en del. Efter ett tag öppnades en helt annan värld för mig. En hundvärld, nu är jag frälst. Att vara på brukshundklubben oavsett vädet och vind och humör är bara bäst. Att träna sin egen hund i olika moment på planen men även i skogen på promenaden eller i hemmet är stimulerande och det bästa som finns. Att träna andra ekipage och hjälpa andra hundägare gör mig glad och när jag ser att min lösningar och ideér kan fixa problem får jag en kick, en positiv kick som gör att jag vill veta mer, lära mig mer och förmedla mer.

Så nu har jag tagit tjuren vid hornen och låter den ta mig dit jag vill. Jag vill bli den bästa hundtränaren i världen (man ska sikta mot stjärnorna så landar man mjukt bland molnen)

2010 Mitt hundår---häng med




Jag trivs på planen tillsammans med min hund, jag trivs på planen när jag hjälper andra ekipage att nå sina tävlingsdrömmar...




A KINGdom for your house...

Tema och tema mer ett beroende... Ett litet smakprov på våra kungakronor, allt för att hylla vår pudelkung him self... QING



  


  


  



  


  


butter me up...

Ängelholm - Sibirien (skogen)

Jag tog mitt körkort den 2 September förra året och har sedan dess blivit mer och mer överraskad över vad man kan göra med sin bil. Jag tänkte att jag skulle kunna sova längre på morgnarna eftersom det endast tar 10 minuter att köra till jobb (40min med buss) och så skulle jag kunn köra till brukshundklubben med Qing i sin egen bur. Det var mina största mål då. Nu kör jag hej vilt var jag vill. Idag styrde jag och Qing bilen till Camilla för att sedan bege oss till Ängelholm och skogen som tydligen heter Sibirien. En jättefin skog lite av en trollskog och fina vandringsmöjligheter och fin spårskog. Vi bestämde på stående fot att till sommaren drar vi dit våra män för grillning och spårläggning.


Fullt ös med Qing och Collien Yran



 
Posering vid ett fint träd (?)




Denns skog kommer att besökas mer, att ha bil och körkort är värsta BRA!!!






start all over...

Nytt år, ny blogg och nya utmaningar.

Jag, Jenny och pudlen Qing hälsar er välkommna till denna blogg som kommer bjuda på vår vardag som ekipage och team, om vår resa till att bli bäst. En del tips, trix och recensioner samt massor av positivt tänkande med tankesättet The Secret som grund. Lydnad ligger varmt om hjärtat, både att träna och att tävla själv men också att hjälpa andra påvägen till ett perfektlydnadsekipage.

Häng med på vår resa!


RSS 2.0