Inspiration

Att skaffa och ge inspiration är inte lätt. Man måste hitta sina egna knep, sina egna källor. Min stora inspriationskälla är The secret, jag delar med mig av den så ofta jag kan och delger den med de jag tycker borde få ta del av den. Googla det, youtubea det och se, bli inspirerad och känn glädjen. Med viljans kraft kan man flytta berg och det är helt sant. Att se allt ur ett positivt perspektiv gör att man bara får mer positivt och mer positivt serverat till sig.

Jag har fått höra flera gånger att jag är så positiv, inte minst när det gäller hundträning utan av kollegor, föräldrar på mitt jobb och av mina vänner. För det finns alltid något postivt att hitta i varje situation. Detta betyder inte att jag har dagar där jag säckar ihop, för de finns, men det finns något positivt med det med.

Jag tror att man skapar sitt eget öde, därför tror jag inte på folk som säger till mig att det finns någon menning med allt. Den menningen brukar endast komma när något negativt dyker upp. Som när vi fick tacka nej till ett hus efter en vunnen budgivning. Då säger de flesta till mig: Det fanns någon menning med det. Jag tror inte på det, det är bara ett sätt att linda det negativa. Genom tanken skapar man sitt eget öde...

Glöm inte att le på vägen med the secret, med ett leende kommer man långt.


Det finaste


Det finaste som finns tar igen sig efter en långpromenad i ösregn.


Väskorna

Resväckorna är uppe, det gillar inte Qing, han gillar inte stora väskor som låter när man kör dem. Men han finner sig. Snart bär det av till Spanien för människorna i hushållet. Qing stannar hemma hos sina favorittjejer hos maxs mamma och Svenne. Det ska nog gå bra, bara han får ligga tätt intill och gärna gosa i någons famn var femte minut. Sen vill han gärna putta ner alla kuddar från sängen och soffan. Han får sina galna pudelrace men då ska man bara titta på och le, det gillar han.

Jag kommer sakna honom mest av allt, men vi har varit utomlands många gånger utan honom. Det känns som mest de där minuterna innan man ska träffa honom när man varit borta ett tag, då gör det lite ont i hjärtat. Men en vecka under solen med hela tjocka familjen ska bli superkul, det bör tilläggas att vi har valt all inclusive (massor med sangria)


Fyrkanten

En annan rolig övning är fyrkanten. På den ena kanten ska man gå med en kopp vatten i samma han som man håller kopplet i, en plastmugg gör det ännu roligare. På den andra kanten ska man hålla hunden till sig så den inte springer fram till personen som har massa roliga leksaker. På den tredje kanten gör man en vanlig inkallning och på den fjärde och sista kanten ska man hoppa över ett hinder. Det är bara fantasin som sätter gränser när det gäller övningarna på de olika kanterna.


Fyller koppen med vatten, mycket intressant!

Jag pratar med den lille så han inte drar iväg


Människan som står med en leksak skyms av pelaren men Qing tycker inte främmande människor är så roliga. Jag är dock glad att han stannade för annars brukar han vilja skrämma bort obehöriga.


Inkallning


Hoppa är kul!


Pluggar

Qing har hamnat under min samling av fakta, jag tror han gillar det. Bara han får vara med sin mamma.


Qing följer med på jobb

I torsdag hade vi sommarfest på jobb, barn och föräldrar hade picknick på vår gård. Det var underbart väder och Qing hälsade på. Han tycker inte om situationen men när han sitter i min famn kunde både barn och föäldrar klappa honom. Han visade även upp några uppskattade trick=)




Ett stycke trött pudel

Hunden är slut, inte konstigt efter tre dagar fyllda med aktiviteter. Idag får han ta igen sig, inte ens en kisserunda låter spännande i hans öron. Morgonrundans behov gjordes på närmaste buske och sedan vända han på klacken och gick till dörren. Ryggläge i några timmar till sedan ska vi på grillkalas.




Han har en skön stajl=)


En sommarkväll

Jag är trött, Qing är tröttare. Men vi är glada. Ikväll har Qing fått träffa sin absoulta favorittjej Akita. Jag och hennes matte har suttit i kvällssolen och myst med lite vin. En sommarkväll med andra ord, inget man varit bortskämd med på ett tag.


Till slut blev det lite kallt även för en pudel som Qing, då är det gött i mammas knä=)


Akita och Qing för ett tag sedan när fyra tjejer med hundar lånade en stuga i småland. Visst är de bästa vänner, de sover på varandra, det är kärlek




Musical sit



Musik spelas, när musiken slutar, ska man sätta sin hund. Den som sätter sig sist åker ut. Som ni ser kom jag tvåa.


Utbildning

Idag var det en underbardag på klubben i åstorp, solen sken som bara den och vad är härligare än det. Visst det kan vara jobbigt för vissa hundar men Qing är inte så varmekänslig.

I slutet av kursen, gjorde vi lite roliga övningar som man kan ha som avslutningsövningar men även som övningar man kan göra för att avdramatisera den spända och "lydiga" fast att även dessa övningar bygger på lydnad.

   

  

Plocka upp tennisbollar ur en balja full med vatten. Både kul, svårt och lite läskigt!


Bloggpaus

Livet har är ibland lite hektiskt och spännande. En del har hänt vilket gjort att jag satt bloggen åt sidan. Men nu är jag tillbaka med en erfarenhet rikare och lyckligare än någonsin.

Qing mår toppen, tycker till och med att han på sista tiden blivit lite lugnare, lite tryggare och lite bättre. Det känns bra! Skvallerträning, lugn och tålamod tar ut sin rätt, men framförallt tron på oss visar framsteg.




♥Tilda♥

Lilla fina Tilda har fått somna in. En av mina bästa vänners fina hund. Det gör ont i mitt hjärta och jag sörjer med min vän. Tilda fick upp ett spår och spårade sig antagligen fram till ett vildsvin som försvarade sig. Tilda fick svåra skador och min vän tog det svåra och osjälviska beslutet att låta henne somna in.



Qing och Tilda i Lyckan (namnet på stugan) i småland. De var fina vänner!


RSS 2.0