Finaste

Idag blev det en sväng till klubben igen, skulle presentera mig för rallylydnadskursarna och det tog bara en halvtimme. Sen tog jag ut min fina prins och skvallertränade honom på appellplanen. Och det gick riktigt bra, förbigånde och andra som tränade fungerade utmärkt som störning. Gjorde några inkallaningar, lite fotgående och kontaktövningar. Det funkade fint! Sen gick jag till en annan plan och lät honom springa med sin boll lite. Det var en lyckad dag på klubben även idag.


Den bästa jag vet, jag kan göra allt för de där fina bruna ögonen!


Pudeltavla

Jag brukar aldrig gå på loppis, men för några år sedan gick jag och när jag anlände sa jag att om jag hittar något med en pudel på så köper jag det.

Vilket jag gjorde, 100kronor för denna lilla skönhet:


Den hänger numera i trimmet, där den gör sig väldigt fin.


Belöning

Jag älskar belöningar, jag älskar att ge min hund belöningar och jag älskar att leka med honom. I söndags i Åstorp fick vi testa lite olika belöningar på våra hundar. Olika sorters godis, dragkampsleksaker, bollar och sociala belöningar. Qing är inte svår belönad, han hade gått igång på en garnrulle, en toarulle eller bara en helt vanlig pinne eller varför inte ett grässtrå. Så roligt så=) Min kursledare sa till mig att vilken tur Qing har som älskar allt detta, han har massor med svårigheter i vardagen att tackla men han älskar att leka, busa och mumsa på godis. Tänk om han inte hade gjort det vad tråkigt hans liv skulle vara.


Qing hoppar upp på bordet och väljer själv

Han väljer:

Godispåsen, gott gott!


Han lekte även med en spårpinne i snöre.
Eller en boll:


V.I.D

Very Important Dog

DogArtist har ett samarbete med utvalda hotel i Europa som de kallar för dogfriendly hotels. När man checkar in på något av dessa hotel får man en V.I.D kit med lyxiga saker till sin hund från DogArtist. Det gillar vi=)


Inspiration...

En dag när allt klaffar på klubben spar jag i minnet. När Qing visar sig från sin bästa sida, Inga utfall, inga tokskall, utan bara väluppfostrat och fint. Idag var jag på möte om Rallylydnad, spännande. En  rallylydnadskurs ska startas upp med både nybörjare och fortsättningsteam. Jag ska vara med på kursen och hjälpa till när jag kan och det är bara roligt att få utnyttja sin rallylydnadsinstruktörs utbildning.

När jag körde hem kom jag på vad det varit som saknats under de kalla och snöiga vinterdagarna. Klubben, att få träna med min hund, se framsteg, utmanas och lär mig att med tålamod kommer man långt.

Jag är taggad och vissa på klubben bara göder min vilja att komma längst med Qing. De göder den genom att slänga ur sig kommentarer som de borde hålla till sig själv. Men jag är inte den som är den, jag tittar på dem och ler och tänker i mitt huvud: Tack för att du ger mig virke till min brasa=)



En dag på klubben

Idag stod det brukshundklubb på schemat. Klockan 8:30 var vi på plats i åstorp, välrastade och klara för att diskutera relationer, ledarslap, samarbete, trygghet och bestämmande. Härligt! Det blev några övningar för oss och jag är kär i min hund:


Konstig rullgrej

Men säger du att det är okej, så är det väl det!

Men lite läskigt är det.


En liten miljöbana

Plast rör, inga problem

Långt konstigt plaströr, lite skeptisk

Men jag vill till dig, mamma


Min lilla fina pudel som verkligen vill var mig till lags, vill träna, samarbeta och leka. Idag måste jag säga att han skött sig. Även om han började med att skälla ut mina medkursare,men det gick över snabbt och fokuset infann sig fort igen. Han sprang iväg för att skälla på en hund utanför staketet men när jag kallade på honom kom han direkt. För andra kanske detta inte ser bra ut men för mig är det ett stort framsteg. Som sagt, jag tror på oss även när andra misstror.


Cain terrier


Lady kom för att bli fin

Pälsen rakas, ska egentligen ryckas bort men eftersom Lady inte ställs ut plus att hennes päls tar smärtsamma timmar att rycka. Lady blir lika fin som om hon var ryckt:


En liten utter=)


Snyggelady=)


Mot trimmet

Nu ska jag traska till trimmet och hjälpa till med två hundar. Kameran hänger med så en rapport kommer senare idag.

Hundens värld

Som jag skrev förra månaden så finns det en gratis hundtidning vid namn hundens värld. Förra gången var det med två bilder på Qing och även denna månad är Qing på bild men även en text om belöningar som jag skrivit är med.


Jag skrev ut den och känner mig väldigt stolt. Bli prenummeranter så kan ni också läsa den


Sitta i knäet

Hundar som gillar att sitta i knäet:



Qing tar igen sig...


...och läser en rykande färsk hänt extra


Dagens träning

Det började bra, jag hade bestämt mig för att träna snabba läggande och se hur vårt fotgående ser ut efter en lång vintervila. Självklart en massa skvallerträning under tiden. Vi började värma upp, solen sken och det var knappt någon annan som tränade på klubben förutom vi. Det går bra, ett gammalt par sitter i sin bil och tittar på oss och ler. Camilla går förbi appellplanen flera gånger, Qing noterar men gör inget annat än just noterar. Helt plötsligt får Qing syn på ett par som går utanför appellplanen, utanför staket och grejor. Då blir han galen, springer dit och skäller. Jag kallar på honom en gång han hör inte, sedan hämtar jag upp honom tyst, kopplar honom och sätter honom i bilen. Känner mig självklart megabesviken. Detta ska inte hända, vänder snabbt på det och pratar med Camilla. Han får inte vara lös på appellplanen mer, dags att inhandla en ny löplina så att jag kan dra in honom när han springer ifrån och sedan ge honom (hur dumt det än låter) en godbit. Den delen i skvallerträning som inte alls verkar klok. Jag tror på oss, annars hade jag gett upp för länge sedan. Jag vet att jag har en grym hund som kan ta sig till toppen om man tänker momentmässigt, det andra ska vi lösa på vägen.

Det är jag och Qing mot världen.



Att träna med sin hund är det bästa som finns!


Valpen Qing

Ibland beter sig Qing precis som en valp, vilket gör mig så glad då han fyller hela fem år i sommar. Han har all leklust kvar och busar ofta med sig själv eller en leksak. Här kommer lite bilder på den lille svarte när han fick en torkad korv (hundgodis)


Ögonen på bytet


Bus


Attack


Inget dåligt väder...

...bara dåliga kläder

Regn stoppar aldrig oss! Igår hälsade vi på på landet och Qing var klädd i regnoverall och gjorde skogen osäker...


Qing och Max gick ut i förväg och när jag öppnade dörren stod han där och väntade på sin mamma


En blöt regnoverall...


Bubblor


Gummibollen Qing med Maxs lillebror Victor (Du härliga sommar)


Fredagsmys

Härligt med helg. Inte en fullspäckad helg men det kommer hända en del. Imorgon ska förhoppningsvis solen skina så jag och Qing kan bli fotade inför ett kommande projekt. Om solen visar sig blir allt mycket roligare=) Sedan blir det träning på klubben på söndag. Ska lägga upp en plan och ni kommer få ta del av den. Måste tänka framåt och självklart både mål- och tävlingsinriktat. Vi är bäst=)


MVG

Mycket väl genomfört på alla momenten i allmänlydnadspasset. Jag är grymt stolt över min lille svarta som klarade av situationen, med nya hundar, nya människor, mörker med elljus och aningen otränad. Efter mer än tre timmar på plats i Åstorp är både jag och Qing trötta, så nu ska vi krypa ner i sängen med den tredje delen i vår familj som vi inte träffat sen imorse.

Natti natti!


Uppvärmning

Imorgon ska Qing och jag prestera, även om själva momenten är lätta så sätter situationen press på min lilla hund. Jag däremot har haft turen att hitta lugnet, att kunna förvandla nervositet till något positiv plus att jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Inte en sådan tävlingsmänniska som ger upp efter första momentet när det inte går bra, för att de blir sura. Klart jag hatar att förlora men gör inte alla det? Jag tar varje moment för sig, går det inte bra på ett moment så går jag vidare med tanken: då tar vi nästa moment. Jag vill vinna men man måste vara realist, man måste veta vad ens svagheter är för att kunna arbeta med dem men man måste även påminna sig dagligen vad ens power ligger någonstans, vad man är bra på.

Sedan ligger mycket i planeringen. Om Qing hade varit hemma själv imorgon i några timmar hade han byggt upp stress, stress som han inte hade kunnat få ut ur kroppen, rent hormonellt innan provet i Åstorp vilket hade gjort honom utåtagerad. Därför lämnar jag honom till mamma imorgon så han kan slappna av. Sedan blir det en lång runda med mig när jag slutar jobba och då har jag korv i fickan för att påminna honom vem som har resurserna och att man måste jobba för dem. Sedan vilar vi tillsammans och sedan ger vi järnet. Jag har lärt känna min lille svarte!




Godnatt

Med denna bild säger jag och Qing godnatt, dags för sista rundan och sedan sängen. Qing och jag delar säng hela natten. Ibland vill han ligga sidan om mitt huvud på min kudde. Så om man vaknar till under natten kan han sitta där och glo på mig. Då flyttar jag mig lite och han lägger sig väl tillrätt bredvid mig med sitt huvud på kudden.


In the eye of a tiger

Sover din hund i din säng?


Solens strålar

Tänk vad solens strålar bjuder på inspiration och glädje. Både idag och igår har vi här hemma ägnat oss att bara vara. Handlat mat, shoppat annat nödvändigt, städat, ätit goda middagar men framför allt har vi varit ute i solen. Promenerat med Qing som även han börjat få vårkänslor. Beter sig som en valp i kopplet, attackerar förbi blåsande löv, försöker dra sig till närmaste öppna snöfria gräsplätt. Det spritter liksom i hans kropp och man kan se glädjen i hans gång, svans och ögon. Jag tror han är lika redo som jag för vårens ansträngningar på brukshundklubben. Debuten på allvaret börjar på tisdag i åstorp med allmänlydnadspasset, a piece of cake=)

Det är stax dags för en inspirationsdag med the secret som bas samt böcker med samma anda!!!


Underbara Skanör-Falsterbo


Biter i kopplet

Fråga:
har du nå tips på hur ja ska få luzza o sluta bita i kopplet? visst hon e valp men de måste ändå jobbas bort... i nuläget stannar jag när hon tar tag i kopplet o bara väntar... berömmer när hon släpper... försöker även göra lite kontaktövningar så att hon "glömmer" kopplet...

Svar:
Jag tycker redan att det du gör när din hund biter i kopplet är bra och det kan funka men man måste ha tålamod. Hunden får aldrig vinna på att bita i kopplet och då menar jag att den inte får leka kamplek, vilket är vanligt att man gör omedvetet när man försöker få hunden att släppa kopplet. Att stanna och vara passiv gör att hunden inte får uppleva det roliga som den så gärna ville. Nonchalera beteendet och hoppas på en utsläckning (att det försvinner). Men det kan ta tid. Om man har möjlighet kan man även prova att bara släppa kopplet när hunden börjar bita i det, det kan leda till att hunden tycker det är tråkigt att bita i kopplet eftersom matte/husse bara släpper kopplet.

Om det är så att hunden biter för att den är glad över att komma ut kan man vända på klacken och gå in igen och sedan prova att gå ut igen, biter hunden vänder man och går in igen, om hunden efter några vänder väljer att inte bita i kopplet när man kommer ut så fortsätter promenaden vilket blir en belöning för hunden. Är det så att hunden biter när den är precis vid hemmet efter en runda kan man vända och gå ifrån hemmet och prova att gå hem igen och likadant här, när hunden väljer att inte bita i kopplet går man hela vägen hem. Tanken är att om hunden blir uppspelt av att komma ut på promenad eller att komma hem igen efter en promenad och visar detta genom att bita i kopplet så kommer hunden längre ifrån det som hunden blir uppspelt av så länge den biter i kopplet, men när den slutar kommer den närmare det som gör den uppspelt. Hundar är smarta och kommer göra denna kopplingen efter ett tag om det är just där problemet ligger. Detta kräver ju tid från matte och husse men det är hunden som får tänka själv vilket också gör det hela mer effektivt.

Kontaktövningarna är superbra att avleda hunden med.

En valp behöver bita i saker ibland för att de kliar i munnen, precis som hos oss människor och om hunden börjar bita i kopplet kan man ha något annat med sig på promenanden som hunden kan få bita på eller så kan den få något att bära i munnen så den släpper tanken på kopplet.

Att ta en kamp med hunden att ryta nej och tro att hunden gör detta för att ta över ledarskapet är ingen bra ideé det kan leda till problem i relationen, enligt mig. Spara dina Nej tills de verkligen behövs.

Om det är så att det blir intensivare och intensivare kan man prova att fukta kopplet med ättika eftersom det smakar illa för hunden, eller så kan man ha en vattenspruta/vattenpistol med sig på runderna och ge hunden en dusch med vatten när den börjar bita. Jag fick det tipset när jag tränade agility med min vovve. Han skällde och skällde så fort vi stod stilla av förväntan och upphetsning. Varje gång han skällde sprutade jag med vattenpistolen och de första gångerna kom han av sig men sedan kom han på att om han skällde kom vatten och vattenstrålen är rolig att fånga, så det var inte så verkningsfullt på honom. Det är det som är det roliga att alla hundar är olika och olika tips fungerar olika på olika hundar.

Det är också kul att veta att man kan prova och det kan bli lite tokigt som det blev med vattenpistolen för min hund, det gör inget då kan man prova något nytt. Men man måste även ge det lite tid, det kanske inte fungerar efter en vecka men efter två eller tre. Tålamod och glädje!

Glamour pups

Hittade så klart fina sängar till hundar, är det kungakronor=)

Hittade även denna bild på samma sida. När man säger att man har en pudel så är det många som rynkar på näsan och säger att det är ju ingen hund. Denna bild är nog typisk de pudlar som de personerna tänker på. En pudel med tantpäls, men söt som socker=)

Kommer härifrån


Allmänlydnadspasset

På Tisdag ska jag och Qing göra allmänlydnadspasset. Det har vi redan gjort för vå år sedan eller nått när vi gick allänlydnadskursen. Men eftersom jag håller på att utbilda mig till allmänlydnadsinstruktör så ska vi göra det igen. Det är inge svåra saker för oss eftersom vi övergick till tävlingslydnad rätt snabbt efter den kursen. Men Qing har legat i vinervila och han har aldrig träffat de andra hundarna så det kan ju bli lite svårare än det är. Men igrå tänkte jag att jag skulle träna lite. Det blev sitt kvar med störning, kastade favorit leksakerna framför honom, men han bara tittade på mig och tänkte: Är du dum eller? tror du jag faller för frestelsen. Det gjorde han inte men när jag berömt honom fick han springa och hämta sina leksaker en efter en.

I allmänlydnadspasset ingår
Kvarsittande med störning
Möte med hundar på stig eller gångväg
Sitta tyst i bil
Gå fint vid sidan eller bakom föraren
hantering/visitation
Inkallande utan störning
Inkallande med störning
Stoppkommando
Passivitetskontroll
Nosaktivitet
Valfritt moment


Självklart en massa lek och bus, det är vi bra på!


Qing tvättar

Qing är en hjälpsam herre.


Finns det frolic här?


Haha, jag tog en strumpa från er


Inkallning=)


Något för den frusna hunden

Kanske=)


Kommer från doggystuff.se


Qing vill vara med

Idag fick jag ett ryck och städade vår stora toalett grundligt. Allt luktade  jif, prefekt och mister musel efter min runda. Qing villl så klart vara där jag är, knappt ivägen alltså=)


Hundars rädsla och aggressioner

En helt klart läsvärd bok. Det är inte många hundböcker (bara denna) som fått mig att känna mig nedtryckt i fåtöljen med ett ivrigt blinkande för att få bort tårarna som hängde i ögonfransarna. Den har ett otroligt oväntat men väldigt nyttigt slut.

Boken handlar om hundars olika rädslor och aggressioner på ett ingående sätt. När man läser blir man mer insatt och man får även utdrag från verkligheten. Man får en annan förståelse för sin hunds  naturliga beteenden efter direkta händelser eller efter gårdagens utmaningar. Ingrid Tapper berättar om hundens hjärna, nervsystem och hormoner, det hjälper en att förstå varför vila är så viktigt för sin hund efter den blivit rädd eller arg. Man vill inte att boken ska ta slut, iallafall inte jag som är otroligt vetgirig när det gäller det mesta om hundar.

Mycket bra bok!


Snuttar

Qing gillar att snutta (eller dia) på gosedjur när något är jobbigt. Till exempel när vi har massor med gäster hemma eller när någon löptik är hemma hos honom. Qing har haft problem att vara hemma själv innan, han var väldigt orolig, skällde, ylade och stressade upp sig. Men när vi kom på att han gillade att snutta på något så klarar han det mycket bättre. Det håller honom sysselsatt och han hamnar lite i en dvala. Problemet är att nallar och annat som har något som sticker ut som till exempel ben, armar eller öron. Biter Qing loss och sedan drar han ut all stoppning. Tur är att han aldrig ätigt något efter som han inte gillar att ha det i munnen. Men många gånger har man kommit hem och hela vardagsrummet (det rummet han är i när han är själv) är fullt med vitt gosedjurs stoppning. Vi har lagt ner säkert 1000 kronor på nallar och andra gosedjur men han har lyckats att gnaga sig in, säkert av frustration. Men så kom ikea på den underbara iden att skapa gosedjur i form av fotbollar. Inget som sticker ut och de fungerar perfekt som snuttar för hunden. Så nu har vi köpt på oss, för även om Qing inte kan bita sönder dem så blir de så blöta av all saliv och blir sköra här och där. Vi har tre sedan innan och idag köpte vi tre till på ikea (ut i fall att) Qing trodde han fått jackpott=)

Kan jag ta dem mamma?

Tack

Alla på min plats=)


Paraply på koppel

Perfekt för utställningshunden kanske, kommer härifrån



Zoogiganten

Igår var vi på Zoogiganten som har det mesta av det mesta. Mycket fiskar med tillbehör och det var därför vi besökte affären. Max har ett fint akvarium som han tar hand om så fint och idag ville han köpa lite extra fiskar och några nya växter. Jag tog mig tid att titta på alla hundsaker, för det finns en del



 




Bilderna är tagne med Iphonen men helt ok kvalite ändå.


En hundfri helg

I fredags förmiddag innan jag åkte till jobbet lämnade jag Qing hos mina föräldrar. Då hade vi varit på en lång runda i skogen och träffat på trevliga hundar i hundhängnet. Idag söndag kommer pappa och lämnar honom igen. Det har alltså varit en helg utan hund. Jag och Max drog på shoppingrunda och kunde ta det helt lungt eftersom vi inte behövde tänka på vår lille svarta. Efter en lång dag på centersyd och i en jättestor djuraffär åt vi sedan ute med kära vänner på kvällen utan att tänka på vår lille kille. Fast nog tänkte vi på vår lille kille när ett halvt kilo nötvom hängde med hem från djuraffären.



Qing ♥ Tilda

Min vän Åsa kom ner från Halmstad och hälsade på och då passade vi på att gå en runda i Bruce skog med våra hundar. Tilda var i sitt slutlöp, vilket gjorde att Qing var väldigt efterhängsen men inte för påflugen. Tilda försökte mest ignorera hans små buffar med nosen och gnabb i öronen. Han såg ut att vara lite kär=)






De är så söta=)


En otroligt bra bok!!!

Jag har läst kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt och denna bok är till stor hjälp inom de flesta områden. Många tips och händelser tagna ur verkligeheten. Denna bok har kommit ut igen i en uppdaterad upplaga och KÖP DEN OCH LÄS DEN.

Här hittar ni den och om man köper den från författaren själv kan man få den signerad





Champion

Har du en champion eller en blivande, kanske denna tröja passar din hund då=)

 
Tröjorna kommer från denna sida


RSS 2.0