Markeringsskydd

Ibland händer det och ofta för en del att när de ska hälsa på någon med hund att ens egen hund gärna ska markera (kissar en skvätt) i deras hem. Detta är inte bara pinsamt utan väldigt ofräscht, ens hund är ju rumsren men gör detta för att markera speciellt om det är en annan hane som man hälsar på eller ifall tiken man hälsar på löper.

Qing har gjort detta några gånger och då är det inte en smygkiss utan upp med benet som om det vore ett träd. Såg igår att det finns en lösning på det ifall det är ett återkommande problem. nämligen ett markeringsskydd för hanar.


Man kan hitta dem HÄR

Det står att man kan använda de på små hanhundar, menar de valpar då? Jag tycker inte att man ska hindra en valp från att kissa, att göra sin valp rumsren är ens eget ansvar. Men vuxna hundar som markerar kan ju detta vara en ideé. Självklart ska hunden vara ordentligt rastad innan man går hem till någon som man vet att sådana olycker kan hända. Men vi som har hanar vet att den blåsan fylls magiskt upp efter att de tömt den ute=)


Kommentarer
Postat av: Carina

Hej och god fortsättning på er oxå. Kul med en ny hundblogg, kan man aldrig få för mycket av :-) Kommer att kika in här med jämna mellanrum och du är såklart välkommen att kolla vad vi hittar på.



Angående markeringsskydd eller skvättskydd som jag kallar dom, finns det lite olika modeller. Har till Tyson då han gärna markerade inomhus innan vi kastrerade honom. Tror de menar att modellen på hund är liten som tex chihuahua och liknande, inte till valp.

Ha en bra dag

2010-01-06 @ 11:08:11
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: Jonna & Puff

Jag skulle också gissa att det menades hanhundar av den mindre modellen - inneskvättande verkar nämligen vara en småhundsproblem i stort sätt.

2010-01-06 @ 11:39:55
URL: http://jonnax.blogg.se/
Postat av: Anneli

Jag kallar de skvättskydd, är toppen. Min dotter designar bl.a. skvättskydd, hon brukar ta ca 80 kr för sina.

2010-01-06 @ 16:47:55
URL: http://hundisthlm.blogg.se/
Postat av: Lea

Kanske börjar bli dags snart då, innan Leo börjar lyfta på benet och skvätta omkring sig :o) Skulle va hemskt pinsamt om en "olycka" sker...



Men, tycker inte hunden att detta är väldigt obekvämt? Kräver kanske lite träning innan man åker och hälsar på nån :o)

2010-01-06 @ 19:03:19
URL: http://leos.nu
Postat av: Angelica, Lillis och Lisa

Vilken fin blogg :D

Och Lillis är verkligen en sådan som ska springa runt och markera, inte alls kul! Han har inte gjort så förut men nu har han börjat och varför vet jag inte. Men ett sådant skvättskydd skulle vara bra. Fast det är så svårt att hitta ett i hans storlek då hans midjemått är minimalt :D Man kanske får sy ett själv.



/Angelica, Lillis och Lisa

2010-01-07 @ 13:25:21
URL: http://lillisvuitton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0