Qing

En hård men osäker hund, så har jag fått Qing beskriven av duktiga och erkända hundmänniskor. En hård hund? En hund som inte sätter minnesbilder så lätt. Qing tycker att människor är läskiga och försöker då visa sig stor och tuff för att andra inte ska ge sig på honom. Fast att någon aldrig gjort honom illa så lär han sig aldrig att människor inte vill honom något ont. Qing springer fram till människor och skäller samtidigt som han viftar på svansen, men han vågar aldrig sig fram utan skäller och skäller. Han sätter aldrig minnesbilden att människor inte vill göra honom illa. Likadant gör han mot allt som han tycker är läskigt. Nu ska jag inte förstora upp detta för på senare tid har detta blivit betydligt bättre, men tänk så mycket hot han känner att han haft i sin närhet innan jag påbörjade skvallerträningen. Att Qing är osäker på sig själv och andra är inte svårt att se men om man hjälper honom på vägen och alltid behåller lugnet så kan man ta sig igenom det mesta.


Qing har dock inga problem att sätta minnesbilder när det gäller belöningsträning, att arbeta för att få bollen kastad eller en frolic är det bästa Qing vet. Det är därför skvallerträning funkar utmärkt på Qing.

Det är just därför momenten inom lydnad går som en dans men att störningen på planen (domaren, protokollföraren,poängvisaren och tävlingsledaren) är svårta att hantera för Qing. Publiken utanför är inte ett lika stort problem, knappt något.


En svår situation för Qing. Qing tittar mot publiken bestående av mina och Camillas (den andra tjejen på bilden) tävlingslydnadskursare. Har visar vi upp lydnadsklass 1, Qing känner sig trygg, han känner Camilla och publiken har han träffat många gånger. Därför ledde detta till:


Han återupptar kontakten med mig efter han gjort en koll om något läskigt fanns på planen. Inget hittades.
Om han hade hittat något hotfullt skulle han kunna springa dit och skälla för att hålla hotet på avstånd. Med skvallerträning kommer han göra samma koll men om han hittar något läskigt så kommer han direkt återuppta kontakten för att skvallra och inte springa dit.

Men vad är skvallerträning? Titta in imorgon så kommer en beskrivning och tillvägagångssätt.


Kommentarer
Postat av: linaa

försöker få min valpis att skvallra men fasiken det kräver lite träning:D kul kul!

2010-01-15 @ 11:09:53
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0