Lär hunden att hoppa igenom dina armar

 Börja med att hitta en plats utan störning, störning vid inlärning av något nytt är bara tasigt mot hunden. Visa hunden att du har en godbit som hunden gillar väldigt mycket. Sätt hunden och ge hunden en godbit, det fångar hundens intresse. En hund som är van vid att lära sig nya saker kommer att förstå att något som slutar med belöning är på gång. Sätt dig bredvid hunden och gör en ring med dina armar framför hunden. Din ”armring” ska nudda golvet så att hunden inte behöver hoppa igenom ringen utan gå. Lägg en godisbit framför armringen på andra sidan hunden. Säg varsågod eller hopp vilket ord man vill ha och låt hunden gå igenom. Ifall hunden väljer att gå runt armringen för att komma till godiset sätter du hunden närmare dig. 



Gör detta några gånger till hunden har ett driv att gå igenom dina armar. Sedan höjer man armringen lite och säger det ordet man vill ha för att hunden ska hoppa igenom. I början har man godis som hunden ser för att locka igenom hunden.



Man höjer och höjer armringen. Ett misstag som är vanligt att man gör är att man höjer för mycket vilket kan göra att hunden väljer att gå under armringen. För att man inte ska behöva lägga godis framför armringen var enda gång man ska göra trixet får man succesivt träna bort det genom att man låtsas att man lägger godiset på golvet och när hunden hoppat igenom armringen och letar efter godiset så tar man fram en godbit från fickan och ger hunden. De flesta hundarna brukar vända sig frågande när godbiten inte ligger på golvet. Sedan räcker det att man gör en lite rörelse som om man skulle lägga godis och sedan kommer hunden förstå att om man hoppar igenom får man en godbit från husse eller matte.



Sedan kan man ju lära hunden att hoppa genom benen, men ta det lungt att lära sig nya saker är inte alltid lika lätt som vi tror. Ibland behöver hunden en paus för att bearbeta och bara för att pausa.

Lycka till!!!

 


Kommentarer
Postat av: Ira & Mio

Hej! vlkommen tillbaa, det var v'äl du som hade caniche-bloggen förut om jag inte minns helt fel??

2010-01-05 @ 22:39:07
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

Vad roligt, kanske kikar in lite då o då :)!

2010-01-05 @ 22:51:12
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Ira & Mio

:-) ja du försvann ju ett tag, o jag följde ju din blogg förut för att du oxå hade pudel o så.. :) välkommen tebax som sagt! god fortsättning o lycka till med utbildningen

2010-01-05 @ 22:59:27
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: linaa

Hej vilken trevlig blogg du har den ska jag lätt följa! länkar till dig!

2010-01-06 @ 09:32:55
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0